1 november 2011

Dibi doet Mauro


Mauro, Mauro, Mauro, je kan de tv niet aanzetten of het gaat wel over Mauro, Trendingtopic op tweeter, facebook, Google top zoekterm.
 DWDD, P&W, Nieuwsuur, Paul de leeuw, allemaal pikken een goedkoop graantje propagandatv mee om eens lekker de PVV en het gedoogaccoord af te zeiken, Mauro is de mascotte. Dat ‘t gedoog accoord hier helemaal niets mee te maken heeft en de PVV hier al helemaal de hand niet in heeft gehad, dat wordt gemakshalve eventjes genegeerd, dat ‘t de wet van Cohen is en de uitwijzing van Albayrak, dat wordt angstvallig doodgezwegen. Onder leiding van GL ridder Tofik Dibi wordt er vanuit de flank een aanval uitgevoerd gericht op de toch al zwakke verdediging om via Ferrier en Koppejan om het kabinet onderuit te halen.  Niet om Mauro, niet om het CDA of de VVD maar wederom enkel en alleen om die boosdoeners van de PVV te straffen.

Als Mauro Nederlander was geweest dan was ‘t nu een BN-ner, maar Mauro is geen Nederlander en daar zit m nou net nou de kneep. Mauro is Angolees, door z’n moeder als kind de deur uit gestuurt met een knapzakkie en een pakje brood om in West-Europa z’n geluk te gaan zoeken net als z’n broers en zus.

Zo kwam Mauro Manuel, geboren 12/11/1992, in 2003, dus op 11-jarige leeftijd, als alleenstaande minderjarige vreemdeling (AMV) naar Nederland. Zijn oudere zus en enkele broers waren toen al in Nederland. Mauro verblijft vervolgens een half jaar illegaal bij zijn zus, die hem daarna bij de politie brengt en hem daar achterlaat. (van je familie moet je 't hebben) In 2003 vraagt hij asiel aan, dat wordt afgewezen, iIn 2004 wegens een slechte tolk aangevochten, 2005 weer een proces, Na nieuw gehoor wordt de aanvraag in 2006 afgewezen. In 2007 volgt afwijzing van beroep en hoger beroep. In april 2008 heeft de Dienst Terugkeer en Vertrek het terugkeertraject voor Mauro opgestart. In juli 2009 was er een toezegging van de Angolese autoriteiten voor afgifte van een Laisser-passer (noodpaspoort) voor Angola.

Sinds 2003 verblijft Mauro bij een pleeggezin. De pleegouders hebben twee keer, in 2007 en in 2009, een adoptieverzoek ingediend, terwijl zij wisten dat de Nederlandse overheid (i.c. Dienst Terugkeer en Vertrek) bezig was met terugkeer naar Angola. De Dienst Terugkeer en Vertrek heeft vastgesteld dat er onvoldoende medewerking aan terugkeer was. Adoptie werdt afgewezen omdat Mauro z’n moeder nog leeft en hij daar nog gewoon via de telefoon contact mee heeft.

November 2009 verzoek tot gezinsvorming;afgewezen. Hogerberoep, ongedaangemaakt. Raad van staten ; afgewezen Albayrak stuurt Mauro terug.

Uitgangspunten beleid Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV's):
Voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen geldt dat als er in het land van herkomst ouder(s) en/of familieleden, of vervangende opvangvoorzieningen  zijn, men terug kan en moet.
In Angola is vervangende opvang aanwezig in de vorm van een opvangtehuis dat mede met Nederland geld is opgezet. Op grond van deze omstandigheden (ouder + opvanghuis) kunnen en moeten AMV's als Mauro terugkeren naar Angola. Nu eind 2011 wordt Mauro 18 en is dus illigaal en niet meer AMV, dus, op t vliegtuig en terug, Angola wordt als een betrekkelijk veilig land gezien en Mauro heeft geen politieke motieven, Hij niet!

Nu breekt de pleuris uit, heel de linkse meute in de tweede Kamer  blert dat dit niet kan, Mauro is vernederlandst, Spreekt de taal niet en is aan de luxe hier gewend. Het CDA moet barmhartigheid tonen, Is er geen plaats in de herberg wordt er regelmatig op het Jezus verhaal gedoeld. Niet om Mauro hoor, die wordt alleen maar slachtoffer maar dat maakt links niets uit. Toen PVDA minister Albayrak Mauro in 2009 uit wilde wijzen hoorde je niemand! oOok Tofik Dibi bleef in z’n bankje zitten, Ook pechtold en ook Gesthuizen. Toen was t PVDA dan is t probleem er niet. Nu wel. de PVV heeft t gedaan, verder niemand.
 En dan krijg ik de behoefte een teiltje te pakken.

En hoe zit t eigenlijk  met die pleegouders, die weten al 8 jaar dat Mauro terug moet! Volgens mij heb je als (pleeg)ouder de plicht, al was het maar moreel, om je kinderen op de toekomst voor te bereiden. Waarom heeft deze jongen geen cursus Portugees gehad, waarom hebben ze Mauro niet beter voorbereid op terugkeer maar de boel tot in het oneindige gerekt? Als ik kwaaddenkend was zou ik zeggen dat die 22 euro vergoeding per dag  zo lang mogelijk gerekt moest worden.
 En hoe zit t eigenlijk met die broers en die zus die al hier wonen, op grond waarvan hebben die dan een verblijfsvergunning gekregen? Of zijn die al terug? En waarom hebben we daar niets over gehoord?

Houd me ten goede, ik heb helemaal niets tegen die Mauro hoor en wat mij betreft had Leers gewoon een stempeltje gezet, maar het linkse rapaille heeft m dat onmogelijk gemaakt.  Leers moet zich nu in allerlei bochten wringen en nu komt het “ studievisum” om de hoek kijken.

Mauro kan helemaal niet leren, Mauro is namelijk geen bolleboos. Hij doet nu mbo3 maar dat is toch echt wel het hoogst haalbare. Dat geeft niks hoor, lang niet iedereen kan goed leren, en kwantumfysica of hersenchirurgie zijn nu eenmaal zaken die lang niet iedereen onder de knie kan krijgen, maar voor Mauro is dit wel erg, Mauro mag nog even blijven om te studeren.
 Maar ja binnenkort moet Mauro dus toch terug, Niet omdat hij uitgeprocedeerd is, niet omdat hij geen asiel krijgt, niet omdat er geen gezin is of zo, nee, Mauro moet straks terug omdat hij te stom is!! Nee das lekker om als ballast mee te krijgen, dat is fijn thuiskomen, Hoi mam, Ik ben er weer, ik mocht niet blijven want ik ben domweg niet slim genoeg.

Maar Dibi heeft z’n onrust gezaaid, Het CDA is weer lekker onderling verdeeld en zal nog verder dalen in de peilingen helaas voor zal Dibi het eindresultaat  niet zijn wat zijn linkse strijdmacht heeft beoogd, het resultaat zal zijn dat de coalitie zwakker wordt, dat wel, maar de PVV gaat weer stemmen winnen en das dan toch wel weer prettig geregeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wilt u reageren? Be my guest! leef je uit.
NB, bedenk dat bloggers ook moeten leven en klik ook eens op de ads!