13 november 2011

blijf met je jatten van december!

De decembermaand komt er weer aan, een traditierijke maand in Nederland, beginnende met Sint Nicolaas om dan via de kerstdagen naar oudjaarsdag te gaan.
Mooie feestelijke tradities, deels afkomstig uit het christendom maar met rituelen en symbolen die hun oorsprong soms al ver daarvoor hebben. De decembermaand is vooral een familiemaand, pakjesavond voor de loeiende kachel, waar de brave kindertjes van Nederland al dagenlang hun schoen, gevuld met een wortel en wat hooi voor de trouwe schimmel van de goedheiligman voor hadden gezet. Voor het slapen gaan nog even een oerhollands sinterklaaslied orerend om te zorgen dat de goede Sint en zijn knecht Pieterman niet stilletjes hun huis voorbij zouden sluipen.
Wanneer de avond daar is declameert heel Nederland luidop de door “de Sint” geschreven poëzie alvorens de in surprise gestoken pakjes van hun vaak kleverige en plakkende omhulsels te ontdoen. Dit alles gepaard gaand met het drinken van warme chocolademelk (hier en daar met een flinke scheut rum of cognac opgeleukt) en het eten van grote brokken al dan niet gevuld speculaas, marsepein, taai-taai, boter- en chocoladeletter en borstplaat.
De week daarna traditioneel hutspot eten (de wortels kun je tenslotte niet zomaar weggooien) en dan worden de kerstspulletjes weer van de zolder gehaald, de huizen met lichtjes getooid en een kerstboom in de kamer gezet om, wanneer de kerst daar is, ons onbeschaamd vol te proppen aan de overdadig gedekte kerstdis en elkaar met giften te overladen. Dit alles onder de vlag van vrede op aarde en in de mensen een welbehagen.
Weeks daarna vieren we de laatste dag van het oude jaar en de overgang naar het nieuwe jaar. Een grote schaal met dampende oliebollen en witsuikerbesneewde appelflappen op tafel die, naarmate de avond vordert plaats moeten maken voor salades, toastjes en hors d’ouvres.  Hierbij wordt een goed glas gedronken en om twaalf uur ‘snachts knalt eerst de champagne dan klappen de zoenen en daarna het vuurwerk, december is voorbij, het nieuwe jaar breekt aan.
Prachtige Nederlandse tradities! Al eeuwen gaat dit zo en al eeuwen kijkt de ganse bevolking uit naar de gezelligheid van de decemberperiode en dat moet zo blijven ook!

Maar helaas! In december, of eigenlijk al ver daarvoor, komen ook de protesten weer los, als kakkerlakken op een oude bananenboot komen uit alle kieren en gaten de beroepsprotesteerders gekropen. Mottige types die nog één keer dit jaar hun groezelige, maar o zo politiek correcte schuilplaatsen verlaten om andermaal de oer-Hollandse gemeenschapszin te ondermijnen met hun zielige huilebalkerij.
De een gedreven door misplaatst schuldgevoel, de ander door islamapologistische beweegredenen, en weer anderen in hun strijd tegen het kapitalisme en consumentisme.  De antivleeslobby en de millieulobby sluiten de gelederen van het leger negatievelingen dat strijd tegen onze decembertradities voert. Zwartgallige duistere types die geen boodschap hebben aan het plezier van onze kindertjes of de warmte van het samenzijn van families die het hele jaar hebben moeten worstelen het hoofd boven water te houden.




Gisteren begon het al, de intocht van sint Nicolaas werd wreed verstoord door zielepoten die meende te moeten uitdragen dat Zwarte Piet discriminatie is. Waarom dat dan wel zo is werd er niet duidelijk gemaakt, de goedheiligman had nu eenmaal zwarte bedienden, zo ging dat in die tijd, geen slaven trouwens maar knechten. (Als je voor iemand werkt ben je zijn knecht, dat is nu eenmaal zo, daar is niets discriminerends aan.)  Er was er ook al weer ge-ouwehoer over het kruis op de mijter van de Sint, de Turkse en Marokkaanse gemeenschap zou zich eens gekwetst kunnen voelen, oh ja, een nieuwe groep heeft zich ook aangediend. Er werd geprotesteerd dat de “Gebaren Pieten” dit jaar niet zichtbaar aanwezig zouden zijn. Hoe moeten de dove kindertjes dan meegenieten van de Sint? Alsof er ook maar een van de horende kindertjes een woord heeft verstaan van wat de verslaggeefster heeft gezegd. Ook dove kindertjes weten heel goed hoe de Sint eruit ziet hoor, daar hebben ze heus geen tolk voor nodig.

Ik hoor ook de protesten alweer komen tegen de kerstbomen straks op scholen. De Islamitische gemeenschap die niet geconfronteerd wenst te worden met dit Christelijke geloofsvertoon. Dat in de grote winkelcentra in Egypte, Saoudi-Arabie, Bahrein, Dubai en Koeweit ook gigantische kerstbomen, vol met lampjes staan wordt voor t gemak maar doodgezwegen. De Milieulobby huilebalkt dan weer over de honderdduizenden (speciaal gekweekte) bomen die slechts voor dit doel uit de bossen zijn gekapt en dat daarmee de vermeende opwarming van de aarde weer een stap dichterbij is gekomen. Zeker om dat we ze met oud en nieuw ook nog eens massaal in de fik steken.  De Occupy beweging jankt nu al over de koopgekte die los gaat barsten en de miljarden die aan cadeautjes gaat worden uitgegeven. De dierenactivisten met Marianne Thieme als vaandelzwaaier voorop klagen steen en been over de vele kippen, konijnen en kalkoenen die ook dit jaar de kerstdis zullen tooien. Het Dieren-bevrijdingsfront maakt zich reeds op om levende kersttallen te ontzetten en de arme dieren vanuit hun warme stal de vrieskou in te jagen alwaar zij hoogst waarschijnlijk slachtoffer van het verkeer, honger of dorst of heimwee zullen worden. De groenen zeuren over de vele kerstverlichting. De Gütmenschen jammeren weer over het hongerende Afrika terwijl wij ons volvreten en zuipen.

Volgens mij hebben al deze enge types slechts één frustratie, namelijk dat er mensen zijn die het wel naar hun zin hebben, al is het ook maar een paar dagen per jaar, en dat kan natuurlijk niet, dat moet met alle mogelijke middelen worden voorkomen. Azijnzeikers vinden altijd wel iets om tegen te protesteren, azijnzeikers missen namelijk zelf het vermogen tot het voelen van geluk of zelfs maar tevredenheid en dat kunnen ze niet verkroppen. Daarom moet de rest van Nederland zich ook maar laten meesleuren naar de donkere dieptes en zwarte spelonken van hun emotioneel onvermogen.
 Nou vergeet t maar! ik doe niet mee! Ik ben blij met de Sint, blij met mijn boom en blij met mijn kerstdiner! Ik verheug me op de feestdagen, het samenzijn met mijn kinderen bij de openhaard en het, niet door enig gewetensbezwaar verstoorde, opentrekken van een lekker flesje wijn. Uit volle borst zing ik het “zie ginds komt de stoomboot” en 2 weken later  “stille nacht heilige nacht”. Ik verdom het om mijn zuurverdiende feestje door hen te laten vergallen, Gloria in excelcis Deo! Als je dat niet bevalt dan donder je maar op. Ik bezit namelijk het vermogen om schijt te heb aan alle sfeerverziekers die mijn december trachten te vergriepen en dat is toch wel prettig geregeld weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wilt u reageren? Be my guest! leef je uit.
NB, bedenk dat bloggers ook moeten leven en klik ook eens op de ads!