23 april 2019

Nog meer ecowaanzin

Beste bomenvrienden

De laatste tijd wordt facebook, instagram, twitter en noem maar op, overspoeld met berichten van boze mensen die staatsbosbeheer met de vermeende botte bijl door onze bossen ziet gaan, overal grote stapels kaphout en kaalgeslagen vlaktes ten gevolg hebbende.

De meest vreemde veronderstellingen komen daarbij naar boven, van opzettelijke natuurverwoesting om de klimaatverandering te versnellen, tot het op willen stoken van onze bossen om op krampachtige wijze de klimaatdoelstellingen te willen halen. Meestal gedreven door duistere krachten van rechts, daar draait t namelijk om geld!
Het hakken en kappen in onze bossen heeft echter een heel andere reden. Dat ga ik u uitleggen, maar eerst even een gewetensvraag:
Waar heeft u op gestemd?
En waar bent u over een maand van plan weer op te gaan stemmen,? Grote kans dat dit, op een van de linkse groene partijen is, U bent tenslotte natuurliefhebber en als natuurliefhebber stem je groen, Groen Links, Partij voor de dieren, D66 en misschien zelfs wel PVDA (als die dan nog bestaat).

Natura 2000, wel eens van gehoord? Nee? Nou dat is dat prachtige plan dat uit de Brusselse kokers is ontstaan om onze natuur te beheersen (ik zeg opzettelijk niet beheren) een EU oekaze waarin staat dat zoveel mogelijk groene gebieden binnen de EU naar hun oorspronkelijke staat dienen te worden teruggebracht om de biodiversiteit de bevorderen. Zoals de EU het zelf uitdrukt:” Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Dit netwerk vormt de hoeksteen van het beleid van de EU voor behoud en herstel van biodiversiteit.”
An sich een mooi idee, maar de krampachtigheid waarmee deze oekaze, ontstaan aan het brein van tussen Straatsburg en Brussel en huis in hun dikke BMW’s en Mercedessen heen en weer pendelende amateur natuurvorsers en politieke hobby-ecologen is ontsprongen, wordt uitgevoerd is hemeltergend tranentrekkend! Dit beleid is namelijk verantwoordelijk voor het nog niet zo lang geleden weer onderwater zetten van een op het water gewonnen stuk prachtig agrarisch bouwland, de Hedwiges polder in Zeeuws-Vlaanderen om de uitdieping van de Schelde t.b.v. de Antwerpse ( in BelgiĆ« ja!) haven te compenseren of bijvoorbeeld voor de kaalslag van ons eigen Westduinpark waar destijds onder leiding van ex wethouder Sander Dekker, ruim 1600 bomen zijn gekapt en duizenden struiken zijn verwijderd (en daarmee de nachtegaal) alsmede vele kilometers begroeide bovenlaag van het duin afgegraven, alle asfalt paden zijn verwijderd, dit alles om de natuur weer een vrije kans te geven. (gelukkig wordt dit laatste “as we speak” teruggedraaid door een doortastende wethouder de Mos die van mening is dat ook mensen met een rollator, scootmobiel of rolstoel best van ons schaarse groen mogen genieten.

(saillant detail: Toen De Mos nog kamerlid was heeft hij zich fel verzet tegen het onder water zetten van de Hedwigespolder,.Het zal hem goed doen een stukje natura2000 terug te kunnen draaien)

Ditzelfde natura2000 plan wordt nu in de provincies ten uitvoer gebracht. Daar waar mooie schaduwrijke loofbossen stonden worden door kaalslag doorkijkjes gerealiseerd, waar geurende sparrenwouden stonden zijn nu stuifduinen en waar vruchtbare uiterwaarden lagen wordt nu moeras her-gecreƫerd, De klok wordt 500 jaar terug gedraaid. En dat is nu precies de bedoeling, we moeten weer terug naar de oervorm.. ( alsof die er 500 jaar geleden wel was.) weg met al die laat 20ste en 21ste -eeuwse bomen, Biodiversiteit is het nieuwe toverwoord. En als daarbij ook nog eens de boel als biomassa in een voormalige kolencentrale tot CO2 verstookt kan worden om Robbie Jetten aan de climax van zijn natte klimaatdroom te laten komen is dat mooi meegenomen.


Wie bedenkt zoiets?? Nou, dat zal ik u vertellen, Niet Rechtse Baudet en kornuiten, niet Haider, niet Wilders, nee, dat zijn nou juist die groene partijen en middenlinkse eurofiele partijen en hun Europese collega’s waar u, juist om de natuur te behouden op heeft gestemd en het ook straks op 23 mei weer van plan was te gaan doen….
Misschien eerst even heel goed nadenken voor u besluit uw stem wederom aan hen te geven, Misschien zijn wij als Nederlanders wijs genoeg om zelf te beslissen welke boom wij al dan niet willen kappen en waar wij wel of geen doorkijkjes moerassen of zandverstuivingen willen en hebben we daar helemaal geen Brusselse betweters bij nodig, we hebben verdomme geen 100 jaar gevochten tegen de elementen om ons land te maken wat het is, droogleggingen, dijken, ruilverkaveling,bebossing, verstevigen van zeeweringen d.m.v. helmgras, inpoldering, etc, om het door Brussel even te laten omkeren.
Oh, en eh, achteraf geen gelul meer van “ik wist het niet”
Ik heb t nu nogmaals zo duidelijk mogelijk uitgelegd en dat is dan toch wel weer

prettig geregeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wilt u reageren? Be my guest! leef je uit.
NB, bedenk dat bloggers ook moeten leven en klik ook eens op de ads!